Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

ІІ СУСПІЛЬНО-НАУКОВА ПЛАТФОРМА «ХРЕЩЕННЯ. СТАНОВЛЕННЯ. ПЕРЕМОГА»

13 липня 2023 року з нагоди відзначення Дня Української Державності у стінах Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова Хмельницькою обласною радою була проведена ІІ суспільно-наукова платформа «ХРЕЩЕННЯ. СТАНОВЛЕННЯ. ПЕРЕМОГА».
Захід модерував ректор Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Олег ОМЕЛЬЧУК. 
Спільну молитву учасники заходу прочитали із Архімандритом Даниїлом ТЕРНАВСЬКИМ, військовим капеланом Хмельницької 19 ракетної бригади Святої Варвари. Перший заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир ГОНЧАРУК та заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин СОКОЛЮК привітали учасників заходу та вручили нагороди до Дня Державності від Хмельницької обласної ради. Також із вітальними словами до присутніх звернулися заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир ЮР’ЄВ та заступник Хмельницького міського голови Михайло КРИВАК.
До виступу про традиції у вітчизняному державотворенні було запрошено кандидатку історичних наук, доцентку, професорку кафедри теорії та історії держави і права Надію СТЕНЬГАЧ. Доповідь привернула увагу великої аудиторії, яка бажала дізнатися більше про важливість культурних, соціальних та політичних аспектів, які сформували сучасний образ української держави, а висновки та рекомендації доповідачки спонукали до подальших обговорень та роздумів щодо шляхів розвитку України як сучасної європейської держави.