Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Заняття із залученням іноземного професора із Великобританії

26 квітня 2024 року відбулось заняття в межах вивчення вибіркової навчальної дисципліни «Ювенальна юстиція» для студентів 4-го курсу за спеціальністю 081 «Право» із запрошеним гостем з Великобританії Нілом Хейзелом. 
Професор Ніл Хейзел – всесвітньо відомий науковець в сфері ювенальної юстиції, який працює у Солфордському університеті та є членом Ради молодіжної юстиції у Великобританії. Ніл завідує кафедрою кримінології та кримінального правосуддя. Він реалізував понад 40 дослідницьких проектів, найбільше у галузі правосуддя для молоді та підтримки сім’ї, включаючи кілька опитувань. Керував національною оцінкою опіки над молоддю під час пандемії COVID-19. Ніл спеціалізується на наданні корисних політичних і практичних ідей, включаючи дослідження Beyond Youth Custody спільно з Nacro. Наразі він веде найбільше дослідження щодо злочинності дітей у Британії.
У 2018 році Ніл був призначений урядом до Ради молодіжної юстиції, яка відповідає за нагляд за системою правосуддя щодо молоді в Англії та Уельсі. Він керував розробкою принципу «Дитина перш за все» як керівного принципу сектору, моделі «Конструктивного переселення» для підтримки звільнення з-під варти неповнолітніх та переглянутих рекомендацій для всіх практиків, які ведуть справи дітей. Він також був заступником головного інспектора пробації в Англії та Уельсі, де розробив метод перевірки всіх служб пробації.
Студенти мали можливість почути про історію розвитку ювенальної юстиції Англії та Уельсу, оцінити фактори, які вплинули на її розвиток, вивчити процес роботи з неповнолітніми в межах кримінального провадження, зрозуміти суть принципу «дитина перш за все», проаналізувати сучасний розвиток ювенальної юстиції, дізнатись кількість засуджених неповнолітніх осіб на сьогодні, тенденцію щодо зміни цієї кількості за останній період. Ніл Хейзел поділився перспективами розвитку ювенальної юстиції у Англії та Уельсі. 
Робочою мовою заняття була англійська. Студенти активно задавали питання професору та обговорювали молодіжне правосуддя Англії та Уельсу, що дало змогу отримати унікальний досвід, який допоможе в майбутньому покращувати вітчизняну ювенальну юстицію. 
Висловлюємо щиру подяку професору Нілу Хейзелу за участь в навчальному процесі нашого університету.