Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Бінарне семінарське заняття з навчальної дисципліни «Застосування стандартів Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод»

19 березня 2024 року докторкою юридичних наук, доценткою, професоркою кафедри кримінального права та процесу Циганюк Ю.В. спільно з суддею Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Вітушинською О.О. було проведено бінарне семінарське заняття з навчальної дисципліни «Застосування стандартів Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод» на тему «Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод та практика ЄСПЛ у контексті кримінальних проваджень» для студентів магістратури за спеціальністю 081 Право. На занятті було розглянуто питання аналізу Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Протоколів до неї як джерел права у кримінальному процесі, а також вимог Кримінального процесуального кодексу України до застосування практики Європейського суду з прав людини в
Україні.  Окрему увагу суддя Вітушинська О.О. приділила питанню використання практики Європейського суду з прав людини у судових рішеннях.
Принагідно дякуємо Олександрі Олександрівні за приділений здобувачам час!