Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Екскурсія до «Гуфі-центру»

Екологія, Туризм і Рекреація тісно взаємопов’язані між собою. Саме тому, низка навчальних дисциплін освітньої програми «Бакалавр туризму» Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова передбачає екологічне виховання та формування екологічної свідомості здобувачів вищої освіти. Окрім теоретичного курсу, студентам першого курсу спеціальності 242 Туризм разом із викладачкою Тетяною ВИГОВСЬКОЮ 02 березня 2023 року випала нагода побувати у Навчальному центрі поводження з відходами «Гуфі-центр» в рамках освітніх компонентів «Екологія» та «Рекреаційні комплекси світу».
Навчально-пізнавальна екскурсія до «Гуфі-центру» розпочалася з короткої історії відходів людської життєдіяльності у Медійній залі. Зала Сміттєвого жаху, завдяки наочним експонатам, дозволила осягнути масштаби катастрофи забруднень і шкоди навколишньому середовищу у планетарному вимірі. Експозиційна зала розумного поводження з відходами виявилася більш оптимістичною і студенти побачили яким чином варто екологізувати життєдіяльність людей. Зала сміттєпереробного комплексу, завдяки інтерактивним експонатам, ознайомила здобувачів вищої освіти з проєктами подолання сміттєвої проблеми. Остання п’ята зала – Компостувальня – наочним способом допомогла усвідомити прості шляхи виробництва добрив з різних органічних відходів для отримання екологічно чистої продукції та покращення ґрунту.
Завдяки багатому розмаїттю експонатів, стилістичному оформленню усіх зал та цікавому науково-практичному супроводу ґіда екскурсія справила враження освітньо-пізнавального туру в поєднані з відчуттям корисного проведення часу для майбутньої професійної діяльності у туристично-рекреаційній сфері.