Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Результати щорічного Конкурсу імені Святого Володимира  на краще науково-правниче видання

12 жовтня відбулося засідання Номінаційного комітету щорічного Конкурсу імені Святого Володимира на краще науково-правниче видання. 
У цьому році для участі в Конкурсі було подано вісімнадцять видань у восьми номінаціях.
Урочисте оголошення результатів Конкурсу відбулося 13 жовтня під час відкриття Міжнародної науково-практичної конференції Двадцять другі осінні юридичні читання «Політико-правові передумови європейської та євроатлантичної інтеграції України»

РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ
1. Номінація «Конституційне право; муніципальне право»:

3 місце присуджено Моргуну Вячеславу Васильовичу за монографію «Конституційно-правове забезпечення матеріальної та фінансової основ місцевого самоврядування в Україні та зарубіжних державах».
2. Номінація «Цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право»:
1 місце присуджено Харитонову Євгену Олеговичу та Харитоновій Олені Іванівні за монографію «Приватне право як концепт. Том V. Протистояння відкритого та закритого суспільств і приватне право» (Частина І. Приватне право у відкритому суспільстві)».
3 місце присуджено Білашу Олександру Володимировичу та Менджул Марії Василівні за монографію «Правовий статус громадських об'єднань та релігійних організацій в Україні».
Секція «Підручники та посібники»:
2 місце присуджено Чернезі Віталію Миколайовичу за підручник «Сімейне (національне, міжнародне, порівняльне) право».
3 місце присуджено Спєсівцеву Денису Сергійовичу за видання «Цивільне право: практикум» з робочим зошитом «Особливості розгляду окремих категорій цивільних справ».
3. Номінація «Господарське право; господарсько-процесуальне право; аграрне право»:
1 місце присуджено Корнієнко Ганні Сергіївні за монографію «Агробізнес в Україні: теоретико-правові проблеми становлення та розвитку». 
Також 1 місце присуджено Петруненку Ярославу Вікторовичу за монографію «Проблеми забезпечення ефективного використання державних коштів: господарсько-правовий аспект».
Секція «Підручники та посібники»:
3 місце присуджено Хомко Лесі Василівні та Яновицькій Анні Віталіївні за навчальний посібник «Правове регулювання банкрутства».
Також 3 місце присуджено Чернезі Віталію Миколайовичу за підручник «Господарське процесуальне право: загальна частина».
4. Номінація «Земельне право; екологічне право; природноресурсове право; право екологічної безпеки»:
2 місце присуджено Бондару Олександру Григоровичу, Ігнатенко Ірині Володимирівні та Федчишину Дмитру Володимировичу за монографію «Legal provision of food security and rational land use in organic production in Ukraine in the context of European integration».
Секція «Підручники та посібники»:
1 місце присуджено Шульзі Михайлу Васильовичу, Харитоновій Тетяні Євгенівні та Костяшкіну Івану Олександровичу за підручник «Земельне право».
5. Номінація «Теорія управління; адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право»:
3 місце присуджено Логвиненку Борису Олексійовичу за наукове видання «Науково-практичний коментар до Дисциплінарного статуту Національної поліції України».
Диплом номінанта видано Андросюку Вячеславу Георгійовичу, Захаренко Людмилі Миколаївні, Кудерміній Олені Іванівна, Юрченко-Шеховцовій Тетяні Іванівні за методичні рекомендації «Особливості мотивації до навчання курсантів закладів вищої освіти МВС України».
6. Номінація «Кримінальне право і кримінологія; кримінально-виконавче право; кримінальний процес та криміналістика»: 
2 місце присуджено Тімофєєвій Лілії Юріївні за монографію «Гуманістична парадигма: досвід, виклики та перспективи кримінального права України».
3 місце присуджено Замковій Яні Василівні та Тетерятник Ганні Костянтинівні за монографію «Законність та обґрунтованість рішень суду у стадії підготовчого провадження».
Секція «Підручники та посібники»:
1 місце присуджено Вереші Роману Вікторовичу за підручники «Курс кримінального права України. Загальна частина. Том І. Вчення про кримінальне правопорушення. Том ІІ. Вчення про покарання».
7. Номінація «Судоустрій; прокуратура та адвокатура»:
1 місце присуджено Єні Олені Василівні, Кучинській Оксані Петрівні та Циганюк Юлії Володимирівні за монографію «Європейська прокуратура: взаємодія з державами-членами ЄС та перспективи взаємодії з Україною» (українською та англійською мовами).
8. Номінація «Правнича освіта і наука», секція «підручники та посібники»:
диплом номінанта видано Вереші Роману Вікторовичу та Карпунцову Валерію Віталійовичу за упорядкування постанов Пленуму Верховного Суду в господарському, кримінальному та цивільному судочинстві.

Усім лауреатам конкурсу найближчим часом будуть передані та надіслані відповідні дипломи, а видання будуть передані до наукової бібліотеки Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова.
Щиро дякуємо за участь у конкурсі!