Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

ПРОЄКТ "СЛУЖБА ВОЛОНТЕРІВ У СУДАХ"

Проєкт "Служба волонтерів у судах", який здійснюється за підтримки проекту ЄС "Право-Justice", за участю Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області та Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги перейшов у наступний етап реалізації. 21 вересня 2021 року в приміщенні міськрайонного суду, який виступає модельним судом у проєкті, здобувачі освіти зі спеціальностей «Соціальне забезпечення» та «Право», які стали волонтерами у цьому проєкту, зустрілися із тренером з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду, помічником заступника голови суду Оленою УСАЧЕК та помічником голови суду Валерієм ГОРНИШЕВИМ.
    Окрім цього студентам провели цікаву екскурсію, у ході якої вони мали змогу поспілкуватися із працівниками та дізнатись про аспекти роботи суду, студентам на практиці показали, як надавати допомогу відвідувачам суду. 
    Надалі студенти відповідно графіку чергування будуть надавати допомогу громадянам у приміщеннях суду для зменшення психологічної напруги, що у подальшому сприятиме підвищенню довіри громадян до системи правосуддя.
    «Служба волонтерів у судах» – новий проєкт, що тільки впроваджується та метою якого є створення атмосфери дружнього до людини суду і зменшення психологічного напруження у відвідувачів суду (осіб, які через вік або за станом здоров'я потребують підтримки, вагітним жінкам, жертвам та свідкам насилля, неповнолітнім учасникам процесу тощо).
    Волонтери будуть надавати наступні послуги відвідувачам суду: надавати доступ до типових форм для заповнення; надавати роздаткові матеріалів; надавати емоційну підтримку; піклуватися про дітей відвідувачів суду; запобігають плутанині; допомагатимуть знайти зали судових засідань тощо.
Переконані, що реалізація цього проекту стане кроком до покращення системи правосуддя та поліпшить контакт органів правосуддя з громадянами!!!