Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Студенти поспілкувалися щодо політики відкритих даних з експерткою Мінцифри

24 квітня 2024 року головна спеціалістка відділу розвитку сфери відкритих даних департаменту розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України Яніна ЛЮБИВА провела заняття для здобувачів вищої освіти освітньої програми «Бакалавр права», які обрали навчальну дисципліну «Робота з відкритими даними». Змогу взяти участь у зустрічі, яка проходила в гібридному форматі (в авдиторії юридичного факультету та платформі GoogleMeet), мали й здобувачі інших курсів та освітніх програм, наукові та науково-педагогічні працівники університету. 
Під час заняття було розкрито основні концепти та принципи міжнародної та національної політики у сфері відкритих даних, у тому числі в рамках викликів, обумовлених російсько-українською війною. Прекрасно взаємодіючи із авдиторією, лекторка захоплено та доступно розкрила інформацію про юридичні та технологічні аспекти поводження з відкритими даними та важливість подальшого становлення політики відкритих даних. 
Окрім цього, в рамках візиту Яніни ЛЮБИВОЇ обговорено подальші кроки подальшої взаємодії університету з Міністерством цифрової трансформації України щодо залучення експертів-практиків до освітнього процесу, апробації в наступному навчальному році навчальної програми з відкритих даних для юристів, яку планує розробити Мінцифри. 
Проведення зустрічі стало можливим завдяки багаторічній співпраці з працівниками Мінцифри щодо відкритих даних, адже студенти університету в 2020 році стали переможцями Хакатону з реформування юридичної освіти, ментором команди IK Law Improvement тоді виступив керівник експертної групи впровадження та оцінки якості електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України Денис ІВАНОВ. За результатами участі та допомоги проєкту USaid, було напрацьовано програму з відкритих даних для підготовки правників, а викладачі університету пройшли підвищення кваліфікації.