Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Навчальний візит студентів юридичного факультету до органів державної виконавчої служби 

29 квітня 2024 року студенти четвертого курсу в рамках вивчення навчальної дисципліни «Виконавче провадження» здійснили навчальний візит до Управління забезпечення примусового виконання рішень у Хмельницькій області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ). У рамках візиту здобувачі вищої освіти поспілкувалися з низки професійних питань щодо організації т здійснення виконавчого провадження. 
Начальник Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Хмельницькій області Ігор ПЕЩАНЮК та начальник Хмельницького відділу державної виконавчої служби у Хмельницькому районі Хмельницької області Роман ХАБАЛЬ окреслили новітні виклики, які виникли під час виконання рішень судів та інших органів, в тому числі обумовлених війною та запровадженням воєнного стану. 
Здобувачам на конкретних прикладах з практики діяльності органів та посадових осіб державної виконавчої служби Хмельницької області спікери розкрили деталі організації роботи державного виконавця, здобутків та переваг державної виконавчої служби, констатовано низку викликів та труднощів, які супроводжують виконання рішень у соціальних справах на прикладі виконання рішень зобов’язального характеру в пенсійних справах, виконання рішень про відібрання дитини та побачень з дитиною, виселення та вселення, тощо. Студенти також мали можливість ознайомитися із матеріально-технічною базою цілісного майнового комплексу відділів примусового виконання, розміщених у місті Хмельницькому. 
Здобувачі, які за декілька місяців отримають дипломи про перший (бакалаврський) рівень вищої освіти, отримали вичерпні відповіді на питання щодо перспектив працевлаштування в органах державної виконавчої служби. 
Окрім цього, у рамках візиту проведено консультації професора кафедри цивільного права та процесу, гаранта освітньої програми «Бакалавр права» Юрія БІЛОУСОВА з представниками керівництвом Управління забезпечення примусового виконання рішень щодо подальшої взаємодії задля підвищення якості підготовки правників в Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова, проведення наукових заходів та підвищення кваліфікації посадових осіб органів державної виконавчої служби.
Фото – Алла Чайковська