Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Вебінар з Національною туристичною організацією України в рамках Програми «Конкурентоспроможна економіка України»

16 Грудня 2021 року Національною туристичною організацією України в рамках Програми «Конкурентоспроможна економіка України» було проведено вебінар. Його метою є налагодження співпраці зі створення локальних туристичних організацій (Організації з менеджменту дестинації – DMO) в межах реалізації положень Стратегії розвитку туризму та курортів на період до 2026 року та Дорожньої карти конкурентоспроможного розвитку сфери туризму від ЄБРР. Цей захід організований для усіх зацікавлених сторін Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей. Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова був представлений професорсько-викладацьким складом Кафедри публічного управління та адміністрування – Едуардом ЩЕПАНСЬКИМ, Тетяною ТРИГУБОЮ, Тетяною ФАСОЛЬКО, Оленою ХИТРОЮ і Петром СЕМ’ЯНЧУКОМ
На вебінарі представники НТОУ презентували результати реалізації власного перспективного плану створення Мережі локальних туристичних організацій в реґіонах України з урахуванням результатів адміністративної децентралізації та наявного успішного досвіду країн ЄС з управління туристичними дестинаціями. 
НТОУ прагне досягнути таких важливих для розвитку внутрішнього туризму в Україні цілей:
а) консолідація та нетворкінґ бізнесу, влади та всіх зацікавлених сторін; 
б) маркетинґ та брендинґ туристичних дестинацій; 
в) професійне навчання та розвиток талантів у сфері туризму; 
г) безпека, стандартизація та якість у туризмі;
ґ) статистика та аналітика туристичних потоків; 
д) залучення та супровід інвестицій у туристичний сектор; 
е) народна дипломатія та залучення місцевого населення до промоції туризму.
На вебінарі обговорювалася стратегічна важливість створення локальних DMO в контексті проведеної реформи децентралізації, а також для розвитку малого і середнього бізнесу, створення нових робочих місць, розвитку інфраструктури та залучення інвестицій у громади.
Проведений вебінар в однаковій мірі має важливе значення як для розвитку внутрішнього туризму в Україні, так і для вдосконалення навчального процесу – зокрема покращень у реалізації освітньо-професійної програми «Бакалавр туризму» в Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова.