Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Екскурсія здобувачів вищої освіти 3 курсу за спеціальністю 242 Туризм до ресторану «Ресторація Шпіґеля»

Ґрунтовна теоретична підготовка кваліфікованих фахівців є безумовно важливою і ємною компонентою освітнього процесу Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова. Разом із тим, надання студентам можливостей тематичного відвідування виробничих потужностей у період лекційно-семінарського курсу якісно підсилює засвоєння навчального матеріалу. Саме з цією метою та для налагодження корисних взаємозв’язків із потенційними роботодавцями для здобувачів вищої освіти 3 курсу за спеціальністю 242 Туризм була організована екскурсія до ресторану «Ресторація Шпіґеля». Захід проведено у рамках вивчення та закріплення студентами отриманих знань з освітньої компоненти «Організація готельно-ресторанного господарства».
Студентам було цікаво дізнатися, що «Ресторація Шпіґеля» має статус ресторану-музею, оскільки сама будівля є одним з перших споруджених цегляних будинків давнього Проскурова (Хмельницького) на початку ХХ століття. Колишній маєток нотаріуса Ісаака Шпіґеля приваблює гостей своїм інтер'єром, адже він оформлений в аристократичному стилі, під старовину. Чудова архітектура, масивні меблі з темного дерева, віконниці на вікнах і канделябри формують імідж «Ресторації Шпіґеля» не тільки як закладу харчування з особливою атмосферою, але і як об’єкта культурно-пізнавального туризму.
Під час екскурсії здобувачі вищої освіти мали нагоду переконатися, що привабливість «Ресторації Шпіґеля» полягає не тільки в історичному минулому й колоритному облаштуванні з невимушеною атмосферою давньої епохи – цей ресторан втілив у життя усі класичні постулати індустрії гостинності. Студенти мали нагоду оцінити розташування, облаштування й оснащеність бальних зал, кухні і технічних приміщень, а також сервірування й розташування столів, багатий асортимент посуду, в залежності від особливостей приготовленої їжі, у гармонійному поєднанні з тихою музикою, запаленими свічками й ударами годинника.
Особливу увагу здобувачі вищої освіти звернули на багате розмаїття страв подільської кухні за старовинними місцевими рецептами, що вміло доповнені сучасною майстерністю кухарів Ресторації. Ориґінальність реґіональної кухні також представлена піччю на дровах, сезонними стравами з місцевих продуктів, хлібом і кондитерськими виробами власного виробництва та поєднанням у меню європейської, української і кавказької кухні. Також характерний акцент студентів був зроблений на безпеці праці та дотриманні санітарно-гігієнічних норм.
Таким чином, екскурсія здобувачів вищої освіти 3 курсу за спеціальністю 242 Туризм до ресторану «Ресторація Шпіґеля» стала корисним здобутком для практичного підсилення освітньої компоненти «Організація готельно-ресторанного господарства».