Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

У Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова відбулася посвята у студенти

31 серпня 2021 року до дружної студентської сім’ї Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова приєдналося нове покоління студентів. Привітати молодь із таким важливим кроком зібралися керівники області та міста, професорсько-викладацький склад університету, студенти та їх батьки.
Цьогоріч до університету прийнято 582 особи для здобуття ступенів бакалавра, магістра, доктора філософії. Контингент студентів за географією характеризується багатоманітністю, однак варто зазначити, що близько 80 % контингенту студентів саме з Хмельницької області, з них близько 60 % – з сільських територій.
Із вступом до одного з найпрестижніших вищих навчальних закладів – Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова – осередку юридичної та управлінської освіти в нашому регіоні першокурсників привітали: голова обласної ради Віолета ЛАБАЗЮК, голова облдержадміністрації Сергій ГАМАЛІЙ, Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної церкви України ВЛАДИКА ПАВЛО, керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія САБІЙ, керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій ОЛІЙНИК, першийо заступник начальника міжрегіонального управління Міністерства юстиції України Олена ЯКОВЮК, ректор університету професор Олег ОМЕЛЬЧУК.
«Рада, що ви обрали комунальний заклад обласної ради, аби стати кваліфікованими юристами і управлінцями. Університет щороку випускає на ринок праці Хмельницької та інших областей висококваліфікованих фахівців, завдяки яким оновлюється управлінська та правова еліта. Протягом 29 років активної роботи університет підготував близько шести тисяч фахівців. Усі вони успішно працюють в судових, правоохоронних органах, міжнародних інституціях, центральних та місцевих органах влади та в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, установах, організаціях  різних сфер національної економіки», – сказала у своїй вітальній промові Віолета ЛАБАЗЮК.
Обласною радою, яка є засновником університету,  постійно приділяється значна увага розвитку матеріально-технічної бази вищого навчального закладу, фінансується підготовка фахівців за державним замовленням. Протягом трьох останніх років, за підтримки депутатів обласного рівня відбулося збільшення регіонального замовлення підготовки кадрів для підприємств, установ, організацій з 60 до 96 осіб щорічно.
Крім того, студенти мають можливість проходити навчальну та переддипломну практику в органах місцевого самоврядування області. Завдяки такому підходу на сьогоднішній день загальний фонд Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова фінансується з обласного бюджету на 45% від річного кошторису закладу, що у грошовому виразі становить 27 млн 338 тис.  гривень.
Цей рік для нас є надзвичайно особливим. Нещодавно ми відсвяткували 30-річчя відновлення Незалежності України. Хоча для держави це і не багато років, проте для суспільства цього часу було достатньо, аби виховати наше молоде покоління українців, котрі будуть відстоювати українську державність. Тому хочу побажати вам витримки, наснаги досягати своїх мрій та стати гордістю нашого краю та України.”
За традицією, під час урочистостей студенти отримали студентські квитки та нагрудні знаки Хмельницького університету управління та права, після чого відбулася символічна посвята в студенти: першокурсникам продемонстрували Книгу знань, до якої золотими літерами вписані імена випускників, що отримали дипломи з відзнакою, захистили кандидатські та докторські дисертації та якими пишається університет.