Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Співпраця Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова з Українським історичним товариством у Польщі

В рамках розвитку практики залучення іноземних науково-педагогічних, наукових працівників, представників іноземних компаній та організацій до освітнього процесу, проведення публічних лекцій Хмельницьким університетом управління та права імені Леоніда Юзькова укладено договір про співпрацю з Українським історичним товариством у Польщі (м. Варшава, Польща) з метою розвитку наукової, освітньої та соціокультурної діяльності між сторонами.
Із представниками організації узгоджено тематика лекцій в межах окремих навчальних дисциплін, які будуть прочитані в наступному навчальному році.
В межах навчальної дисципліни «Історія держави і права зарубіжних країн» професором Романом Дроздом планується проведення лекцій на теми: «Польсько-українські відносини в XX столітті»; «Польсько-український історичний діалог»; «Польсько-українські відносини в XX столітті»; «Історія Європейського Союзу: виникнення та діяльність». Професором Романом Висоцьким в межах навчальної дисципліни «Історія держави і права України» планується проведення лекції на тему «Договір Пілсудський‒Петлюра 1920 року». В межах навчальної дисципліни  «Історія політичних і правових вчень» професор Богдан Гальчак проведе на польській мові (українська як допоміжна) лекції на теми: «Історія політичних доктрин» та «Історія диктатур».