Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Ознайомлення здобувачів вищої освіти 3 курсу за спеціальністю 242 Туризм із сироварнею «Іберія»

Якісне харчування туристів є запорукою успішного розвитку індустрії гостинності та позитивно впливає на реґулярність і чисельність туристичних потоків. Заклади харчування та готельно-ресторанні комплекси зацікавлені в закріпленні та розширенні своєї ринкової ніші шляхом формування позитивного іміджу, що у великій мірі залежить від якості й різноманітності харчування. Відтак, вибір постачальників продукції є важливим етапом та елементом господарської політики закладів харчування й готельно-ресторанних комплексів. Саме тому, в рамках вивчення дисципліни «Організація готельно-ресторанного господарства», відбулося ознайомлення здобувачів вищої освіти 3 курсу за спеціальністю 242 Туризм із безпосереднім виробником харчових продуктів – сироварнею «Іберія» (ТОВ «Іберія Україна»).

Під час екскурсії студенти з цікавістю знайомилися з техніко-технологічними й санітарними умовами виробництва молочної продукції. Сироварня «Іберія» створює свою продукцію виключно з натуральної сировини. Здобувачам вищої освіти був представлений широкий асортимент сирів – адигейський, імеретинський, фета, рікотта, бринза, сулугуні, моцарелла, буррата і надугі, а також сметана, масло і йогурт. Якість представленої сироварнею «Іберія» молочної продукції визнана в програмі «Купуй Хмельницьке!» і на Фестивалі їжі та культур Шовкового шляху в місті Цзяюйґуань в Китаї.

Наступним етапом навчально-пізнавальної екскурсії було ознайомлення студентів з технологією та умовами виробництва хліба, хлібобулочних виробів, борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання. Доволі цікавою була характеристика безперебійності виробничо-операційних і маркетинґово-партнерських процесів, а також представлення умов переробки сировини і способів зберігання готової продукції. Огляд виробничих та службових приміщень, їхнього оснащення, обладнання й розташування логічно доповнювали уявлення студентів про цілісність господарських операцій і процесів функціонування сироварні «Іберія».

Отже, організована в рамках вивчення дисципліни «Організація готельно-ресторанного господарства» екскурсія до сироварні «Іберія» для здобувачів вищої освіти 3 курсу за спеціальністю 242 Туризм дозволила поглибити співпрацю з майбутніми роботодавцями та якісно покращити й урізноманітнити освітній процес.